MUFFINKI Z BUDYNIEM
Składniki:
300g mąki,
1 łyżeczka sody,
szczypta soli,
150g masła lub
margaryny,
160g cukru,
170 ml mleka,
2 jajka.
Dodatkowo:
1 budyń waniliowy,
300ml mleka
2 łyżki cukru.
Budyń ugotować w 300 ml
mleka z dwoma łyżkami cukru. Lekko przestudzić.
Masło roztopić i
ostudzić. Dodać mleko oraz jajka. W drugim naczyniu wymieszać
składniki suche. Następnie do suchych wlać mokre składniki i
wymieszać. Na dno foremek wlać ok. 1 cm ciasta, następnie łyżką
nałożyć budyń i zakryć go resztą ciasta.
Muffinki piekłam 25-30
min w 190`C
Zdjęcie do posta - pobrane z internetu (wyszukiwarka google).
Zdjęcie do posta - pobrane z internetu (wyszukiwarka google).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz