Sernik
z wiórkami kokosowymi (rosą)
CIASTO
1 szklanka mąki
1 jajko
1 żółtko
1 łyżeczka proszku do
pieczenia
8 dkg margaryny
1/3 szklanki cukru
kryształu
wyłożyć ciasto na dno
blaszki
MASA SEROWA
1kg sera
1/2 kostki margaryny
rozpuścić
1 szklanka mleka
2 budynie waniliowe
1 szklanka cukru pudru
4 żółtka + 2 całe
jajka
cukier waniliowy
WIERZCH - ROSA
5 białek
1 szklanka cukru kryształu
10 dkg grubych wiórków
kokosowych
PRZYGOTOWANIE MASY SEROWEJ
Żółtka i całe jaja
zmiksować z cukrem dodawać ser oraz rozpuszczoną margarynę i
mleko
Po uzyskaniu jednolitej
masy dodać aromat i wsypać budynie
konsystencja masy będzie
jak rzadkie ciasto naleśnikowe
Wylać na surowe kruche
ciasto
Piec w piekarniku na 180
stopni Celsjusza po 40 minutach gdy sernik się zetnie wyłożyć
pianę z białek + cukier + wiórki
temperatura na 150 i piec
jeszcze 20 minut
sernik odstawić do
całkowitego wystudzenia.
Zdjęcie do posta - pobrane z internetu (wyszukiwarka google).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz