MUFFINKI
Z CZEKOLADĄ
Składniki:
1 3/4 szklanki mąki,
1/2 łyżeczki sody,
2 łyżki kakao,
3/4 szklanki cukru
pudru,
3/4 szklanki groszków
czekoladowych (ja dałem czekoladę drobno pokrojoną),
1 szklanka mleka,
1/3 szklanki + 2
łyżeczki oleju,
1 jajko,
zapach waniliowy.
Nastawić piekarnik na
200`C. Wszystkie składniki suche wymieszać ze sobą, osobno
wymieszać mokre. Zmieszać mokre składniki z suchymi, pamiętając,
że im więcej grudek tym lepsze muffinki. Ciasto wlewamy do 2/3 wysokości foremek i pieczemy 20 min.
Zdjęcie do posta - pobrane z internetu (wyszukiwarka google).
Zdjęcie do posta - pobrane z internetu (wyszukiwarka google).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz